Rëndësia e videove në rrjetet sociale

Mediat sociale vazhdimisht po ndryshojnë mënyrën e komunikimit dhe konsumimit të informacionit. Nuk është për t'u habitur që me gjithë përmbajtjen që postohet nëpër këto kanale, përmbajtja vizuale ka më shumë se 40 herë mundësi të ndahet sesa përmbajtja me tekst.

Këtu janë vetëm disa arsye pse përmbajtja e videos aktualisht është në krye të top listave si fokusi kryesor për marketingun e mediave sociale:

Tërheq vëmendjen

Videot janë një mjet fantastik për të tërhequr audiencën tuaj. Ndryshe nga një paragraf është jashtëzakonisht më e lehtë për t’u konsumuar. Video ju lejon të jeni konciz dhe të kapni interesin e shikuesve në sekondat e para.

Ekspozimi i markës

Logot luajnë një rol kritik si një pikë lidhëse midis kompanisë dhe konsumatorëve të saj, dhe përdorimi i tyre në video nuk bën përjashtim.

Personifikoni biznesin tuaj

Videot janë një mënyrë e shkëlqyer për të lejuar ndjekësit tuaj të shohin njerëzit dhe proceset prapa biznesit duke kontribuar në transparencën e markës suaj. Videot në prapaskenë zbulojnë se si ju punoni dhe krijoni familjaritet me njerëzit brenda brendit tuaj. Përmbajtja video ofron mundësinë që markat të tregojnë një histori, përpara se të hedhin në shitje e një produkti.

Me përmbajtje video, markat mund t'u tregojnë klientëve saktësisht se kush janë, çfarë përfaqësojnë dhe ku janë të fokusuar. Markat mund të përdorin video edhe për të ripozicionuar veten si një kompani.

Videot testimonials

Dëshmitë e klientëve shpesh luajnë një rol të madh në vendimin e një blerësi, kështu që është një ide e shkëlqyer që të mbështesni ato dëshmi kryesore përmes përmbajtjes video.

Pas çdo fushate të suksesshme të marketingut qëndron një strategji e qartë, e qartë dhe e menduar mirë. Përmbajtja e videos nuk është përjashtim nga ky rregull dhe kjo është arsyeja pse ne gjithmonë rekomandojmë që markat të fillojnë duke menduar për strategjinë e tyre të përgjithshme.

Një nga gjërat më të rëndësishme për t’u përqëndruar është se sa shpejt mund të tërhiqni vëmendjen e audiencës suaj. Kjo do të thotë që ju duhet të përqendroheni në dy gjëra: të flisni për diçka që është e vlefshme për audiencën tuaj dhe të gjeni mënyrën më interesante për ta thënë atë.

Kjo është arsyeja pse duhet të merrni në konsideratë punësimin e një agjencie të marketingut në media sociale. Ata i dinë hollësitë e përmbajtjes fantastike të videos që do t'ju tërheqin vëmendjen.

Ju gjithashtu duhet të dini:

YouTube

Që nga fillimi i tij në vitin 2005, YouTube është bërë platforma më e gjerë botërore për video me cilësi të lartë në pothuajse çdo temë që ekziston. Për ta kuptuar mirë, mbani në mend se videot më të suksesshme janë të gjata rreth 3 minuta.

Facebook

Videot më të njohura janë të gjata ndërmjet 21 dhe 44 sekonda.

Instagram

Instagram lançoi opsionet e videos në qershor të 2013 dhe një nga karakteristikat e tij kryesore është shkurtësia: fillimisht, videot ishin të kufizuara në 15 sekonda, megjithëse janë zgjatur në 60 sekonda.

 

 

Na dërgoni një mesazh

Ju jeni në vendin e duhur! Thjesht na dërgoni një mesazh. Si mund të ndihmojmë?

Ose shikoni faqen e kontaktit
Ndodhi një gabim verifikimi. Ju lutemi plotësoni fushat dhe dërgojeni përsëri.
Faleminderit! Email-i juaj është dërguar.